January 31, 2022

Ben je van plan een auto te kopen, maar beschik je niet over de nodige financiële middelen? Dan kan je kiezen voor een autolening. In deze blog geeft Krediet@dvies jou enkele tips voor het afsluiten van een autolening en de aankoop van een wagen.

Heb je een auto-ongeluk gehad met je vorige auto en heb je nu dringend een nieuwe wagen nodig? Of wil je al lang eindelijk je droomauto kopen? Dan kan je bij Krediet@dvies een autolening aangaan wanneer je nog niet beschikt over het volledige aankoopbedrag.

Je betaalt dan meestal een voorschot aan de verkoper, terwijl je een lening aangaat voor het resterende bedrag. Heb je helemaal geen eigen middelen? Dan is het natuurlijk mogelijk om de volledige aankoopsom te lenen.

Beschik over de juiste documenten

Als je een autolening aangaat bij Krediet@dvies, hoor je bepaalde documentatie te kunnen voorleggen. De volgende zaken zijn dus nodig:

  • Een document dat hetprecieze bouwjaar en type van de wagen beschrijft.
  • Een bewijs van identificatie. Dat kan je identiteitskaart zijn, een recente factuur waar je woonplaats op staat of je rijbewijs.
  • Een overzicht van jekredietwaardigheid. Daarmee bedoelen we een loonfiche en documentatie over eventuele leningen die je al hebt lopen.

Zorg voor financiële ademruimte

Bij Krediet@dvies heb je – afhankelijk van je financiële situatie – de keuze uit verschillende tarieven. We hechten er veel belang aan dat je voldoende ruimte behoudt in jouw budget om comfortabel en zorgeloos je leven te leiden.

Daarom zorgen we ervoor dat de maandelijkse lasten niet te zwaar wegen. Dat doen we bijvoorbeeld door een bepaalde kredietgever of een langere looptijd voor te stellen. De minimum- en maximumlooptijd is afhankelijk van het te financieren bedrag, de wagen en de gekozen kredietgever.

Hoe er rekening mee dat de tarieven voor nieuwe en gebruikte wagens kunnen verschillen en dat banken ook andere tarieven hanteren indien het om een aankoop gaat.

Kies de juiste wagen

Doe je research grondig en zie wat je mogelijkheden zijn binnen je financiële ruimte. Kies vooral een wagen in functie van je huidige en voorzienbare noden. Hou ook rekening met de restwaarde van het gekozen merk en model. Deze restwaarde wil weleens sterk variëren en zal een impact hebben op je volgende aankoop. Hoe hoger de restwaarde, des te sneller zal je van wagen kunnen wisselen zonder extra financiële inspanning. Goedkoop is immers niet altijd beste koop.

Kies de juiste autoverzekering

Wanneer je bij Krediet@dvies een autolening aangaat, kunnen we jou ook verderhelpen met de juiste autoverzekering te kiezen. Als het past binnen jouw mogelijkheden, raden wij jou aan om een omnium-verzekering aan te gaan.

Het kan dat je gedurende de looptijd van je autolening een ongeluk hebt met je nieuwe wagen. Als je dan juridisch in fout bent en geen omniumverzekering hebt, betaal je mogelijk een lening af voor een auto die je niet meer hebt.

Ga voor een ‘groene wagen’

Krediet@dvies werkt samen met tal van banken. En sommige van onze partners komen met speciale aanbiedingen over de brug voor wie kiest voor een groene wagen. En daarmee bedoelen we natuurlijk niet de kleur, maar wel een milieuvriendelijk model.

Gratis en vrijblijvend advies

Ben je op zoek naar een autolening? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kan bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Altijd om de hoek dus. Loop dus maar gewoon binnen of maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen