Leningen samenvoegen


Leningen samenvoegen: wat win je ermee?

Heb je zoveel leningen lopen dat je het overzicht over je uitgaven kwijtraakt? Dan kan jouw leningen samenvoegen of schuldcentralisatie een oplossing bieden. Ook haal je er financieel profijt uit. Lees er alles over in deze blog.

Leningen samenvoegen: wat wordt ermee bedoeld?

Een schuld op je kredietkaarten. Een lening voor jouw auto. Je hypothecaire lening. Een persoonlijke lening voor je wasmachine. Enzovoort. Soms heb je zoveel leningen tegelijk, dat jouw uitgaven in het honderd lopen.

Je verliest niet alleen het overzicht, maar bij een probleem of geldtekort moet je meerdere banken of instanties contacteren om een oplossing te vinden. Het zou toch makkelijker zijn dat al die leningen in één lening samenkomen, niet? Wel, dat kan. 

Bij het samenvoegen van leningen of schuldcentralisatie ga je al jouw lopende leningen samenvoegen in één grote lening, waarvoor je maandelijks bijgevolg maar één aflossing moet doen in plaats van meerdere uitgaven. 

Hoe gaat leningen samenvoegen precies in z’n werk?

Bij het groeperen van al jouw schulden tot één lening, ga je eigenlijk een nieuwe lening afsluiten voor het bedrag van al je leningen tezamen. Dat gebeurt meestal op een langere looptijd, zodat jouw maandelijkse last minder wordt.

Welke voordelen biedt schuldcentralisatie?

1. Overzicht

Je moet op het einde van de maand niet meer drie, vier of vijf overschrijvingen bij verschillende banken nauwlettend in het oog houden. Je hoeft dus enkel met één aflossing rekening te houden. Dat geeft jou meer overzicht, minder administratieve last en vooral minder stress.

2. Eén aflossingsbedrag

Hoeveel bedraagt de autolening nu weer? En welk bedrag gaat er iedere maand van je rekening voor hypotheek? Die vragen hoor jij jezelf niet langer te stellen. Je weet precies welk bedrag er iedere maand van je rekening gaat, want gaat maar over één aflossing.

3. Langere looptijd

Om je maandelijkse lasten te kunnen verminderen, wordt de nieuwe samengevoegde lening vaak op een langere looptijd gezet. Zo kan je het totale bedrag van al je leningen verspreiden over een langere periode.

4. Vaste rentevoet

Wanneer je verschillende leningen hebt lopen, betaal je natuurlijk ook rente op al die leningen. Na de centralisatie van je schulden wordt er echter rente berekend op één lening, wat jou voordeliger uitkomt.

Vind nu een voordelige hypothecaire lening

In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijkt Krediet@dvies samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden. Zo kan jij iedere maand genoeg financiële ademruimte overhouden bij je nieuwe gecentraliseerde lening.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen