Lening voor verbouwing


Huis renoveren? Betaal nu 6 % en geen 21% btw!

Heeft jouw badkamer eigenlijk dringend nood aan herstellingswerken? Of ben je al lang van plan een veranda te zetten? Goed nieuws, want het zijn allemaal verbouwingen waarvoor je vandaag maar 6 % in plaats van 21 % btw betaalt. Zoek je trouwens een lening voor een verbouwing? Dan ben je bij Krediet@dvies op de juiste plaats.

Wat houdt de regel precies in?

Zoals de titel al prijsgeeft: voor renovatiewerken in of van jouw woning betaal je niet langer 21 % btw, maar slechts 6 procent. De belangrijkste voorwaarde is dat jouw woning ouder dan 10 jaar moet zijn, maar daar stopt het natuurlijk niet.

Wat zijn de extra voorwaarden?

Natuurlijk zijn er in ons land steeds extra kleine lettertjes en heeft niet iedereen zomaar recht op een verlaging van het btw-tarief. Hieronder lees je enkele extra voorwaarden:

  1. Jouw woning dient grotendeels als privéwoning. Niet meer dan 50 % van de woning mag gebruikt worden om je beroep of bijberoep uit te oefenen.

  2. De levering en de plaatsing van de desbetreffende materialen moeten gebeuren door dezelfde aannemer. Ben je een doe-het-zelver? Dan betaal je gewoon 21 % btw. Soms is het dus toch goedkoper om de werken te laten uitvoeren.

  3. De renovatiewerken moeten gefactureerd worden aan de eindgebruiker (de eigenaar of huurder).

Renoveren is niet gelijk afbraak of nieuwbouw

Heb je eigenlijk meer een afbraak en wederopbouw van jouw woning in gedachten in plaats van renovatiewerken? Hou er dan rekening mee dat je dan niet geniet van een verlaagd btw-tarief op de aankoop van het nodige materiaal.

Werken rondom jouw woning

Een nieuwe garage, veranda of terrasvloer? Die werken vallen allemaal onder de noemer 'huis renoveren' en komen in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief. Wat echter niet in dat rijtje thuishoort:

  • de aanleg van een tuin,

  • zwembad,

  • sauna,

  • tuinhuis,

  • vijver of fontein.

Vergeet de renovatiepremie niet

Is jouw huis meer dan 30 jaar oud? Dan heb je behalve het verlaagde btw-tarief mogelijk ook recht op een renovatiepremie van de Vlaamse Overheid. Hier vind je meer info over deze renovatiepremie.

Lening renovatie

Zoals je nu al wel hebt gelezen, loont het om vandaag jouw woning te renoveren. Zelfs wanneer je momenteel niet beschikt over de nodige centen. Krediet@dvies werkt immers samen met de meeste banken. Daarom vinden we ongetwijfeld een voordelige lening voor je verbouwing.

Spring gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen