Hoe werkt een autolening


Hoe werkt een autolening?

Hoe werkt een autolening precies? En wat heb je er allemaal voor nodig? Je zit ongetwijfeld met heel wat vragen wanneer je een lening wilt voor een nieuwe of een tweedehandsauto. In deze blog gaan we dieper in op de vaakst gestelde vragen.

Wat is een autolening?

Hier moeten we niet moeilijk over doen: een autolening is een kredietvorm om jouw aankoop van een nieuwe of een tweedehandswagen te financieren. Die auto kan je bij een officiële verdeler aanschaffen, maar evengoed via een particulier.

Hoe werkt een autolening?

In principe lijkt het op een gewone persoonlijke lening. Zo leen je bij de bank een afgesproken bedrag dat je maandelijks weer moet terugbetalen tegen een bepaalde intrest. Maar er zijn toch wel wat verschillen tussen een gewone persoonlijke lening en een autolening:

  1. Het is mogelijk dat de aangekochte wagen als onderpand dient voor de persoonlijke lening. Verkoop je de wagen tijdens de looptijd van de lening? Dan moet je nog steeds het resterende bedrag betalen.

  2. Bij het bepalen van de looptijd van de lening houdt de bank vaak rekening met de verwachte economische levensduur van de wagen.

Wat zijn de verschillen tussen lenen voor een tweedehandswagen en een nieuwe wagen?

In principe gaat het om dezelfde lening. Het enige verschil is wellicht de kostprijs van het krediet op jaarbasis. Die kost is voor nieuwe wagens doorgaans lager dan voor een tweedehandswagen.

Wat heb je nodig om een autolening af te sluiten?

Als je van plan bent een autolening af te sluiten, dien je gewoonlijk de volgende documenten te voorzien:

  • Een offerte of bestelbon met alle gegevens over de gewenste wagen. Denk maar aan het precieze type en het bouwjaar. 

  • Je identiteitskaart

  • Een bewijs van huisvesting

  • Een overzicht van je inkomen en tewerkstelling

Vind samen met Krediet@dvies een autolening

Bij ons vind je ongetwijfeld de beste autolening. Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we overzicht van de autoleningen die het best passen bij jouw specifieke situatie.

Laat ons maar eens samenzitten voor een gesprek van mens tot mens. Graag praten onze medewerkers over jouw huidige financiële situatie, je verwachtingen en de mogelijkheden die zich aanbieden. 

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen