Notariskosten lening

Bij de aankoop van een huis kan niet iedereen zomaar de bijkomende kosten betalen. Daarom biedt Krediet@dvies een hypothecaire lening aan, aangevuld met een notariskostenlening om die extra kosten te dekken. Zo kan jij toch het appartement of huis van je dromen kopen.


Financiering notariskosten hypothecaire lening

Heb je een stabiel, goed inkomen maar geen spaargeld om de bijkomende kosten van een woonkrediet te kunnen dragen? Laat je dromen dan niet in duigen vallen. De notariskostenlening is immers de ideale oplossing voor jou.

Een hypothecaire lening inclusief notariskosten loopt aan voordelige voorwaarden. We kunnen de lening bijvoorbeeld spreiden over 10 jaar, waardoor de maandelijkse afbetalingen draaglijk blijven voor jou.

 

Uit wat bestaan de bijkomende kosten?

Registratierechten

Als je de aankoop van je huis of appartement officieel wil maken, moet je registratierechten betalen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de regio.

 

Alle verkoopovereenkomsten voor 1 juni 2018

In Vlaanderen betaal je 10 % op het aankoopbedrag. Gaat het om je eerste woning? Dan krijg je een vrijstelling op de eerste 15.000 euro, wat ‘abattement’ heet.

Geniet je bij de aankoop van het onroerend goed van het gewone abattement? En ga je een lening aan voor de financiering van de aankoop? Dan krijg je daarbovenop een bijkomend abattement toegekend van 10.000 euro, indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10 %.

Ligt het kadastraal inkomen van je woning bovendien lager dan 745 euro? Dan betaal je maar 5 % registratierechten onder het stelstel van klein beschrijf. Ook krijg je bijkomend abattement toegekend van 20.000 euro.

Het bijkomende abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro, zodat het verhoogde abattement oftewel 25.000 euro bedraagt of 35.000 euro. Krediet@dvies licht de voorwaarden graag toe.

 

Alle verkoopovereenkomsten vanaf 1 juni 2018 geldt het volgende:

In Vlaanderen betaal je het nieuwe verlaagde tarief van7 % op het aankoopbedrag. De onderhandse verkoopovereenkomst wordt in aanmerking genomen. Voor een aankoop tot 200.000 euro geldt een vrijstelling voor de eerste schijf van 80.000 euro. In bepaalde kernsteden of gemeenten van de Vlaamse Rand rond Brussel is die vrijstelling geldig bij woningen tot 220.000 euro.

Als je de woning energetisch renoveert, daalt het tarief tot 6%. Koop je een onroerend erfgoed aan waarin je bepaalde investeringen uitvoert? Dan daalt het tarief zelfs tot 1%.

Krediet@dvies informeert je graag over de voorwaarden.

 

Lening huis notariskosten

Het ereloon van de notaris is een vast percentage dat je betaalt op de aankoopprijs van je woning. Dat percentage is bepaald door de overheid en is afhankelijk van de hoogte van de aankoopprijs. Op die manier kan de notaris nooit te veel vragen.

 

Leningkosten

  • Het inschrijvingsrecht van 0,30 % van het leenbedrag
  • Het loon van de hypotheekbewaarder
  • Een percentage op het leenbedrag als honorarium van de notaris
  • Een percentage van 1 % op het leenbedrag als registratierecht
  • Vaste aktekosten

 

105 %-lening

Heb je wel een beetje spaargeld? En kom je slechts een klein bedrag tekort om de notariskosten en de registratiekosten te betalen? Dan kan je ook kiezen voor een 105 %-hypotheek.

Krediet@dvies geeft je de mogelijkheid om 105 % van de aankoopprijs te lenen aan hetzelfde voordelige tarief als een gewone hypothecaire lening.

 

Gratis en vrijblijvend advies over notariskosten lening

Heb je interesse in een notariskosten-lening? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Wij zitten bovendien gewoon bij jou om de hoek. Zo hebben we kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

 

Vraag de berekening van je notariskostenlening aan

Heb je geen idee wat een notariskostenlening jou kan kosten? Klik hier voor een simulatie.

 

Vraag uw simulatie aan
 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen

Maak een afspraakMaak een afspraak