Partner uitkopen

EX-Partner uitkopen

Bij een scheiding vormt de gemeenschappelijke woonst vaak een moeilijk vraagstuk. Ga je je ex-partner uitkopen? Vertrouw dan op professionele begeleiding door Krediet@dvies. Wij helpen jou om die financiële kwestie tot een goed einde te brengen.

 

Huis uitkopen: bereken de uitkoopsom

Als je beslist om de woning te houden en je partner uit te kopen, moet je je ex een uitkoopsom betalen. Bij de berekening komen drie parameters kijken:

1. Waarde van de woning

Stel een onafhankelijke schatter aan voor een objectieve waardebepaling. Dat vormt de basis om de uitkoopsom te bepalen. Tip: vertrouw beter niet op online simulatietools. Die geven louter een indicatie en wijken soms flink af van de realistische waarde.

2. Resterend saldo hypotheeklening

Is je woonkrediet nog niet afbetaald? Vraag dan bij je bank na hoeveel het verschuldigde saldo bedraagt.

3. Eigen inbreng

Als je bij de aankoop van de woning eigen middelen hebt ingebracht, kun je die in principe recupereren. Om discussie te vermijden, breng je het best bewijs aan voor je eigen inbreng.

 

Voorbeeld uitkoopsom

Waarde van de woning: € 300.000

Resterende hypotheek: € 80.000

Te verdelen saldo: € 300.000 - € 80.000 = € 220.000

Uitkoopsom: € 110.000 (helft van te verdelen saldo

 

Nieuwe hypotheeklening

Je weet nu hoeveel de uitkoopsom bedraagt en wat het resterende saldo van de hypotheek is. Voor die twee bedragen samen ga je een nieuwe hypotheeklening aan. Krediet@dvies werkt samen met een breed gamma banken. Bij ons ben je dus zeker van een gunstige rentevoet. Vraag je simulatie aan.

 

Leningen samenvoegen

Hypothecair krediet, autolening, beleggingsportefeuille, creditcardafbetalingen ... je raakt al snel het overzicht kwijt van al je leningen. Bovendien zetten ze je budget onder druk. De oplossing? Leningen samenvoegen. Zo krijg je een helder inzicht in wat je nog moet afbetalen én verklein je de totale financiële last. Dat betekent meer ademruimte voor je nieuwe start en minder administratieve kopzorgen.

Je koopkracht verbeteren door je leningen te groeperen? Bespreek de mogelijkheden met onze financiële experten.

 

 

Vraag uw simulatie aan
 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen


Stories