Eigenaarskrediet

Eigenaarskrediet

Ben je eigenaar van een woning waarvan de waarde hoger is dan de schuld? En wil je een voordelige lening aangaan met een lange looptijd? Dan kom je misschien in aanmerking voor het eigenaarskrediet. Krediet@dvies berekent vrijblijvend of je er recht op hebt, en hoeveel de rente bedraagt. 

 

Hypoconsume

Bij een gewone lening op afbetaling ligt de rentevoet veelal hoog zodat je maandelijkse lasten aanzienlijk oplopen. Met hypoconsume, een vernieuwde versie van het eigenaarskrediet, geniet je de belangrijkste voordelen van een hypothecair krediet:

  • lening met lange looptijd
  • lage rentevoet

Bovendien mag je het ontleende bedrag aanwenden voor een brede waaier uitgaven, zelfs voor een reis, een auto en ander louter persoonlijke uitgaven. Beschouw het dus gerust als een voordelig consumentenkrediet dat je over een lange termijn kunt spreiden.

 

Golden bullet

Bij deze kredietvorm heb je gedurende de looptijd geen aflossingen. Pas als het krediet afloopt, betaalt je het volledige kapitaalbedrag – inclusief de intresten – terug. Dit aflossingsvrije krediet is interessant als je een onroerend goed als waarborg kunt bieden. Het is dus een lening voor woningeigenaars, verstrekt op basis van een hypothecaire inschrijving op een onroerend goed. Het minimaal te ontlenen bedrag is 25.000 euro, en maximaal 80 procent van de gedwongen verkoopwaarde van je eigendom.

Het grote voordeel is dat je geen maandelijkse lasten hebt zodat je niet op je levensstijl hoeft te beknibbelen. Toch ook twee aandachtspunten: de intrestvoet ligt hoger dan die van een klassieke lening. En op het einde van de rit moet je in staat zijn om het kapitaalbedrag volledig terug te betalen.

 

Comfortkrediet

Onverwachte uitgaven? Geld nodig om een moeilijke periode te overbruggen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een comfortkrediet. Ten minste, als je eigenaar bent van een onroerend goed – woning of bouwgrond. Want dit krediet wordt, net zoals golden bullet, toegekend op basis van een hypothecaire inschrijving. Het verschil is dat je bij golden bullet geen maandelijkse lasten hebt, terwijl je bij een comfortkrediet wel maandelijks je intresten afbetaalt. Als het krediet afloopt, dien je ook het volledige geleende kapitaal in één keer terug te storten.

Je kunt een comfortkrediet aangaan voor privé- en zakelijke doeleinden, om het even op welke leeftijd. Het minimaal te ontlenen bedrag is 25.000 euro, en maximaal 80 procent van de gedwongen verkoopwaarde van je eigendom.

Benieuwd of je in aanmerking komt voor een van deze eigenaarskredieten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Zo vinden we samen de kredietvorm die het beste bij jouw situatie past.

 

 

Vraag uw simulatie aan
 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen


Stories