Woonbonus afschaffen


Woonbonus afschaffen: wat gebeurt er precies?

De nieuwe Vlaamse regering gaat vanaf 1 januari de woonbonus afschaffen. In de plaats van die woonbonus worden de registratierechten die je betaalt op de aankoopprijs van een woning verlaagd. Maar wat betekent dat nu allemaal concreet?

Wat is de woonbonus?

De woonbonus is een belastingvoordeel waar je van kan genieten als je een lening aangaat om een woning te kopen. Bij je jaarlijkse belastingaangifte wordt de woonbonus afgehouden, waardoor mensen vaak ‘terugtrekken’ van de belastingen.

De nieuwe Vlaamse regering gaat de woonbonus echter afschaffen. Wie een woning koopt en de akte laat verlijden voor 1 januari 2020, heeft daarentegen nog recht op de woonbonus. Ook verandert er niets voor wie al jaren eigenaar is van een woning.

Wat zijn registratierechten?

De registratierechten zijn een éénmalige belasting bij de aankoop van een woning. Momenteel bedragen ze 7 % van de aankoopprijs. In ruil voor het afschaffen van de woonbonus verlaagt de Vlaamse regering de registratierechten vanaf 1 januari 2020 naar 6 %. 

Wat betekent dat concreet voor jouw portefeuille?

Voor een gemiddelde woning zal je dankzij de daling van de registratierechten vanaf 1 januari zo’n € 2500 minder betalen. Leuk meegenomen. Toch zal je door de afschaffing van de woonbonus meer verliezen dan winnen. Zo betalen alleenstaanden met een gemiddelde lening op 25 jaar bijna € 20.000 euro meer aan belastingen. Een koppel gemiddeld € 40.000.

Vind samen met Krediet@dvies een voordelige hypothecaire lening

Aan de nieuwe maatregel kan je weinig veranderen. Wat je wel zelf in handen hebt, is voor welke lening je kiest. Met Krediet@dvies heb je de ideale bemiddelaar die samenwerkt met de meest courante banken. Daardoor vind je bij Krediet@dvies ongetwijfeld de interessantste lening voor jou.

Laat ons maar eens samenzitten voor een gesprek van mens tot mens. Graag praten onze medewerkers over jouw huidige financiële situatie, je verwachtingen en de mogelijkheden die zich aanbieden. 

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen