Woonlening aanvragen


Woonlening aanvragen zonder getrouwd te zijn

Wil jullie een woonlening aanvragen zonder getrouwd te zijn? Dat kan perfect. In deze blog lezen jullie meer over enkele factoren waarmee jullie rekening dienen te houden. Zo hebben we het over feitelijk en wettelijk samenwonen en de gevolgen voor de woonlening.

Samenwonend, maar niet gehuwd

Zijn jullie niet getrouwd en hebben jullie ook niet die ambitie? Dan is het perfect mogelijk om als samenwonenden een woonlening aan te gaan. De wet maakt echter een onderscheid tussen wettelijk en feitelijk samenwonenden. Wat de gevolgen zijn van beide statuten voor jouw woonlening, lees je hieronder.

Wettelijk samenwonend

Als wettelijk samenwonenden hebben jullie voor de ambtenaar van burgerlijke stand laten registreren dat jullie samenwonen. Daardoor worden jullie grotendeels gelijkgesteld met gehuwden en genieten jullie van quasi dezelfde voordelen.

Een belangrijk verschil met gehuwden is dat jullie geen gemeenschappelijk vermogen hebben. Jullie kunnen bijgevolg een woning kopen met gelijk welke verhouding: 50/50, 40/60, 30/70, enzovoort. Jullie worden dan eigenaar voor elk deel van je woning.

Wel geldt er net zoals bij gehuwden de bescherming van de partner. De woning kan niet verkocht of in pand gegeven worden zonder de toestemming van beide partners. Daarom zal de bank ook aan jullie beiden vragen om de woonlening te ondertekenen.

Feitelijk samenwonend

Jullie zijn feitelijk samenwonend wanneer jullie gewoon samenwonen zonder wettelijke formaliteiten. De woonlening of woning kan dus toebehoren aan een van jullie beiden. Er is maar één handtekening vereist. De andere inwonende partner geniet geen bescherming en kan zomaar uit de woning gezet worden.

Woonlening aanvragen? Doe het samen met Krediet@dvies

Bij ons vinden jullie ongetwijfeld de beste woonlening. Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van de woonleningen die het best passen bij jouw specifieke situatie.

Laat ons maar eens samenzitten voor een gesprek van mens tot mens. Graag praten onze medewerkers over jullie huidige financiële situatie, jullie verwachtingen en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Jullie kunnen altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jullie past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

 
Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen