Vast werk


Moet je vast werk hebben om een lening te kunnen krijgen?

 

Een van de belangrijkste voorwaarden om een lening te kunnen aangaan bij een bank is vast werk hebben. Maar wat als je een interimjob of een tijdelijk contract hebt? Maak je dan geen kans op een geschikte lening? We bespreken het uitgebreid in deze blog.

 

Uiteenlopende voorwaarden

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: voor vele banken is het cruciaal om vast werk te hebben. Als een bank een lening geeft, neemt ze namelijk een risico. En dat risico is nu eenmaal kleiner bij iemand die een contract van onbepaalde duur heeft.

De bank is namelijk zeker dat die persoon maandelijks genoeg financiële inkomsten heeft om de schuld te kunnen afbetalen. Die zekerheid heeft de bank minder bij iemand die geen vast contract en dus geen vast inkomen heeft.

Toch is een vast contract maar één factor waar de bank rekening mee houdt. De bank kijkt immers ook naar:

  • het bedrag dat je wilt lenen,
  • de afbetalingstermijn,
  • hoeveel je verdient,
  • je leeftijd
  • en je reputatie.

 

Interimjob, tijdelijk contract of payroll-systeem

 

Wie op basis werkt van interimcontracten, tijdelijke contracten of een payrollsysteem, hoeft niet meteen te wanhopen. Elke bank is een individueel bedrijf met eigen voorwaarden. Zo volstaat het voor vele banken al dat je kan aantonen dat je voor een bepaalde periode onafgebroken hebt gewerkt.

Het maakt niet uit of je in die periode bij één of vijf verschillende werkgevers actief bent geweest: zolang je maar geen lange pauzes van werkloosheid hebt.

Een belangrijke tip voor wie een tijdelijk of interimcontract heeft: bij het aangaan van een lening kan je aan je werkgever vragen of hij een document wil opstellen dat aantoont dat hij jou op termijn een vast contract wil geven.

 

Eigen kapitaal

 

Heb je geen vast werk, maar wel een aardige spaarcent? Dan maak je natuurlijk meer kans om een lening te kunnen krijgen bij de bank. Hoe groter het deel van de vraagprijs dat je zelf kan inbrengen, hoe kleiner het risico dat de bank neemt.

 

Partner met vast contract

 

Ga je samen met je vrouw, man, vriendin of vriend een lening aan? En heeft hij of zij wel een vaste betrekking? Dan zal de bank ongetwijfeld minder problemen maken van jouw gebrek aan een contract van onbepaalde duur. Al is natuurlijk alles afhankelijk van de grootte van het te lenen bedrag.

 

Maak meer kans op een lening bij Krediet@dvies

 

Krediet@dvies werkt samen met vele banken. Zo ben je niet gebonden aan de voorwaarden van één bank en maak je dus meer kans om een gepaste lening te vinden. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben we kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen