Renovatielening

Renovatielening

De renovatielening is een krediet dat u zowel kunt aangaan onder de vorm van een hypothecair krediet als onder de vorm van een lening op afbetaling. Het doel blijft wel steeds hetzelfde, namelijk de renovatie van uw woning. Dit kan gaan van het leggen van een nieuw dak, nieuwe verwarming, het aanleggen van een terras of tuin tot het zetten van een garage aan uw woning en zelfs de uitbreiding van uw eigendom.

Dit kan steeds gekoppeld worden aan subsidies die de verschillende overheden hiervoor geven. Wij kunnen u adviseren welke mogelijkheden u hier heeft!

Wanneer sluit ik renovatielening hypothecair af ?

Wanneer kiest u nu voor een hypotheek en wanneer voor een persoonlijke lening om uw woning te vernieuwen of te verbouwen? Dat hangt af van een aantal factoren. Eén van die factoren is het bedrag van de renovatielening. In het algemeen kunnen we zeggen: voor hogere bedragen zal u eerder voor een hypotheek kiezen. De reden is dat een hypotheek over een langere termijn kan worden gespreid dan een lening op afbetaling. Het nadeel is dat een hypotheek via een notaris moet worden afgesloten en dat dit kosten met zich meebrengt. Een juiste analyse en goed advies is dus zeer belangrijk wanneer u renoveert!