Leningen op afbetaling

Leningen op afbetaling

Net als iedereen maakt u op bepaalde momenten in uw leven plannen voor de toekomst. De mogelijkheden van een lening op afbetaling zijn bijna eindeloos.

Lening op afbetaling biedt perspectief

Sommige plannen zijn groot zoals een zeiljacht. Andere zijn net heel klein zoals die prachtige verlovingsring. Sommige gaan ver net als die reis naar de andere kant van de wereld. Sommige blijven gewoon thuis en gaan voor een nieuwe salon. Het maakt eigenlijk niet uit: voor alle plannen bestaat er wel een lening op afbetaling als u niet over het volledige bedrag beschikt.

De lening op afbetaling verschilt van een hypotheeklening omdat het doel roerend is: een huis kan je niet verplaatsen, maar een auto wel. Afhankelijk van wat je koopt of financiert zijn er verschillende soorten leningen op afbetaling.

Onze verschillende soorten leningen op afbetaling

Lening voor alle doeleinden

Het woord in de titel zegt het eigenlijk zelf. Een lening op afbetaling voor alle doeleinden is niet gekoppeld aan één bepaald doel. De som die je ontleent kan je zelf gebruiken voor de dingen die je wil. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u een aantal zaken tegelijkertijd wil kopen.

Autolening of autofinanciering

Het doel van dit krediet zal voor iedereen wel duidelijk zijn: de aanschaf van een wagen. Dit kan een nieuwe wagen zijn, maar ook een tweedehandse auto. U kan deze bij een officiële verdeler kopen, maar een aankoop via een particulier (uit de hand) is evengoed mogelijk. Meestal betaalt u zelf een voorschot aan de verkoper en wordt het overblijvende gedeelte gefinanciert.

Renovatielening

Dit krediet kan u zowel aangaan onder de vorm van een hypothecair krediet als onder de vorm van een lening op afbetaling. Het doel blijft wel steeds hetzelfde, namelijk de renovatie van uw woning. Dit kan gaan van het leggen van een nieuw dak, nieuwe verwarming, het aanleggen van een terras of tuin tot het zetten van een garage aan uw woning en zelfs de uitbreiding van uw eigendom. Dit kan steeds gekoppeld worden aan subsidies die de verschillende overheden hiervoor geven. Wij kunnen u adviseren welke mogelijkheden u hier heeft!

Investeringskredieten

Investeringskredieten kunnen zowel worden toegekend voor de aankoop van onroerend goed als voor roerende goederen. Het verschil bestaat erin dat deze leningen niet worden verleend aan particulieren, maar aan zelfstandigen, mensen met een vrij beroep of aan vennootschappen en bedrijven. Daarom vindt u deze kredieten zowel onder de hypotheken als onder de leningen op afbetaling.

Lening specifiek doel

Dit is een zeer specifiek krediet. Het doel ervan is om je schulden te centraliseren zodat je maandelijkse betalingen voor deze schulden dalen. Deze lening is ook mogelijk indien er een negatieve melding is op de Nationale Bank van België (NBB-melding). Je kan deze lening enkel afsluiten als je eigenaar bent van een woning.

Eigenaarskrediet

Dit is een zeer specifiek krediet. Het doel ervan is om je schulden te centraliseren zodat je maandelijkse betalingen voor deze schulden dalen. Deze lening is ook mogelijk indien er een negatieve melding is op de Nationale Bank van België (NBB-melding). Je kan deze lening enkel afsluiten als je eigenaar bent van een woning. Het verschil met een hypotheeklening is dat het grootste deel van de schulden roerend is.

Leningen samenvoegen

Leningen samenvoegen is een delicaat onderwerp voor ons als kredietspecialist. In de eerste plaats omdat de wetgeving hier terecht zeer streng is. Het is bij Kredietadvies.be dan ook steeds de bedoeling een oplossing te bieden aan onze klanten en hun situatie te verbeteren. En dit is precies wat mogelijk is door verschillende leningen samen te voegen.

Energielening

Een energielening is een krediet (zogenaamde groene lening) dat wordt gebruikt om werken uit te voeren die energiebesparend zijn. Dit kan onder meer gaan over het isoleren van het dak, het plaatsen van isolerende beglazing of bijvoorbeeld zonnepanelen.