Overbruggingskrediet

Overbruggingskrediet

Indien u momenteel reeds eigenaar bent van een woning en u overweegt de aanschaf van een nieuw eigendom dan kan een overbruggingskrediet goed voor u zijn.

U gaat op zoek naar uw nieuwe droomwoning en valt op een aanbod dat u niet kan weigeren. U tekent dus een aanbod of aankoopovereenkomst. Maar uw huidige woning is nog niet verkocht en u had graag gebruik gemaakt van het geld dat u van deze verkoop overhoudt. Denk bijvoorbeeld aan de notariskosten van de nieuwe aankoop te betalen of een voordeligere hypotheek af te sluiten of het interieur naar uw smaak aan te passen, enz. Dat is een probleem, want u wil natuurlijk niet onder druk staan om uw huidige woning aan een te lage prijs te verkopen.

Het overbruggingskrediet als uw woning al is verkocht

Het kan ook omgekeerd: u kan bijvoorbeeld eerst uw woning verkopen zodat u zeker bent van de financiële middelen waarover u beschikt. De compromis wordt ondertekend en plots heeft u maar 4 maanden de tijd om een nieuwe woning te vinden. Eigenlijk is dit veel minder, want de gemiddelde termijn om een aankoop te voltooien is tussen de 2 à 3 maanden!

Ook in deze situatie wil u zich niet bevinden. Wel, in beide gevallen kunnen wij u een overbruggingskrediet aanbieden. Dit krediet loopt meestal over 2 jaar en “overbrugt” de periode tussen de verkoop van uw huidige woning en de aankoop van uw nieuwe woning.

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen deze overbruggingskredieten. Bij een klassiek overbruggingskrediet betaalt u maandelijks intresten op het bedrag dat u heeft geleend. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om geen maandelijkse intresten te betalen tijdens de looptijd van de overbrugging. U lost dan het kapitaal samen met intresten af op het moment dat uw oude woning verkocht is. Een overbruggingskrediet heeft trouwens altijd een vaste rentevoet!

Door onze samenwerkingen kunnen we u trouwens zelfs overbruggingskredieten aanbieden met een looptijd tot 10 jaar en zonder dat u tijdens de duurtijd maandelijkse betalingen hoeft te doen! Dit zowel voor particuliere als voor professionele doeleinden.