Melding NBB of Zwarte Lijst

Melding NBB of Zwarte Lijst

Soms is u in het verleden iets overkomen waardoor u een negatieve melding heeft op de Nationale Bank van België. Dit wordt een Melding NBB of Zwarte Lijst melding genoemd. Dit hoeft zeker niet het einde te betekenen. Er bestaan mogelijkheden om via een hypotheek deze schulden terug te betalen.

Hoe komt u van een melding NBB of Zwarte Lijst af ?

Het voordeel hiervan is dat 1 jaar na de terugbetaling van deze schulden de melding(en) geschrapt worden van de Nationale Bank en u weer “met een schone lei” kan beginnen. Bovendien hebt u dan opnieuw een “gewone” vaste maandelijkse afbetaling zodat uw maandelijks budget weer onder controle kan worden gebracht.

Er bestaan verschillende soorten hypotheken om de schulden terug te betalen. Dit kan met een gewone hypotheek, maar is ook mogelijk onder de vorm van een bulletkrediet. Dit is een hypotheek waar u tijdens de looptijd van de lening enkel intrest betaalt en pas op de eindvervaldag het kapitaalsaldo. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer u uw woning in de nabije toekomst wenst te verkopen zonder dat u onder tijdsdruk komt te staan.