Aankoop woning

Aankoop woning

Bij de aankoop van een woning betaalt u aan de verkoper de prijs die u bent overeengekomen vaak met een gewone hypotheek. Maar dit zijn niet de enige kosten die u moet betalen. Zo zal er een bepaalde som naar de overheid gaan onder de vorm van registratierechten (klein beschrijf – groot beschrijf). Maar ook zal de notaris moeten worden betaald (notariskosten of aktekosten) of heeft u een aantal verzekeringen willen of moeten afsluiten. Als u genoeg geld opzij hebt staan om al die kosten te betalen dan komt u in aanmerking voor wat wij de ‘gewone’ hypotheek zullen noemen.

Wat is een aankoop woning ?

U leent dan 100% of minder van het bedrag dat u aan de verkoper moet betalen. Hoe minder u moet lenen (dus hoe minder risico een bank loopt) hoe betere voorwaarden de bank u zal willen geven.

Alle banken hebben trouwens hun eigen voorwaarden om u geld te lenen. Bovendien heeft soms de ene maatschappij, maar een tijdje later weer een andere bank acties lopen met bijvoorbeeld een tijdelijke korting op hun rentevoet of misschien een gratis voorverzekering van uw schuldsaldoverzekering (SSV). Gelukkig werken wij met de meeste banken samen zodat we u steeds de meest voordelige en geschikte hypotheek kunnen aanbieden.