Hypotheken

Hypotheken

Hypotheken bestaan er in vele soorten en vormen. Zo bestaat er sinds de nieuwe wetgeving van 1 april 2017 bijvoorbeeld zelfs de mogelijkheid een hypotheek af te sluiten voor de aankoop van een luxewagen of een boot! Ze hebben echter één kenmerk gemeen: er wordt een hypothecaire zekerheid op uw woning genomen.

Afhankelijk van uw situatie kunnen er verschillende mogelijkheden zijn die elk hun eigen voordelen hebben. Dit is de reden waarom u op onze site geen voorbeeldtarieven vindt.

Hypotheken zijn maatwerk

Wat wij wel doen is goed luisteren. Proberen te begrijpen wat u wilt om daarna, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, één of meerdere oplossingen aan te bieden. Indien u een specifieke vraag heeft is het dikwijls de snelste manier om gewoon even met ons contact op te nemen.

Onze hypotheek producten

105% hypotheek

Het is mogelijk dat je al een deel van de kosten hebt gespaard om de bijkomende kosten (registratie, notaris, …) te betalen, maar nog een stukje tekort komt. In dit geval hebben wij de mogelijkheid je 105% van de aankoopprijs te laten lenen aan dezelfde voordelige tarief als een “gewone” hypotheek! Zo hoef je je aankoop geen maanden of jaren uit te stellen.

Centralisatie hypotheek

Indien je meerdere hypotheken of andere leningen hebt lopen kan je ermee gebaad zijn deze kredieten te bundelen. De voornaamste reden hiervoor zal meestal zijn dat je je maandelijkse betalingen wil verlagen zodat er meer geld overblijft om andere dingen doen. Indien het hier voornamelijk over hypotheken gaat kan je 1 nieuwe hypotheek afsluiten over een langere termijn die je maandelijkse betalingen aan kredieten gevoelig doet dalen.

Overname hypotheek

Je hebt in het verleden een hypotheek afgesloten. Na verloop van tijd merk je dat de rentevoeten zijn gedaald. Het zou ook kunnen dat je financiële situatie is verbeterd zodat je denkt dat je nu betere voorwaarden kan krijgen dan vroeger. Maar het is ook mogelijk dat je hoort of leest dat de rentevoeten gaan stijgen in de toekomst en dat je zeker wil zijn dat je een voordelige rentevoet kan behouden.

Overbruggingshypotheek

U gaat op zoek naar uw nieuwe droomwoning en valt op een aanbod dat u niet kan weigeren. U tekent dus een aanbod of aankoopovereenkomst. Maar uw huidige woning is nog niet verkocht en u had graag gebruik gemaakt van het geld dat u van deze verkoop overhoudt. Dat is een probleem, want u wil natuurlijk niet onder druk staan om uw huidige woning aan een te lage prijs te verkopen.

Hypotheek roerend goed

Het mogelijk een hypotheek af te sluiten voor de verwerving van roerende goederen. Dit was vroeger niet mogelijk. Zo wordt het mogelijk een hypotheek af te sluiten voor de aankoop van een wagen of mobilhome. Voor de aanschaf van een boot, het (her)inrichten van uw woning of voor het maken van een wereldreis. Eigenlijk dus voor alle doeleinden die vroeger enkel konden onder de vorm van een lening op afbetaling.

Aankoop opbrengsteigendom

Een van de mogelijkheden om te investeren is in vastgoed, meer bepaald een opbrengsteigendom. Zeker in België met een zeer stabiele vastgoedmarkt blijft dit een relatief veilige belegging. Een opbrengsteigendom kan uit 1 appartement bestaan, maar dit kunnen er bijvoorbeeld ook meerdere zijn in een gebouw.
Bij Kredietadvies.be kan u echter tot 100% van het aankoopbedrag ontlenen, wat dus een groot voordeel is.

Aankoop woning

Bij de aankoop van een woning betaalt u aan de verkoper de prijs die u bent overeengekomen vaak met een gewone hypotheek. Maar dit zijn niet de enige kosten die u moet betalen. Zo zal er een bepaalde som naar de overheid gaan onder de vorm van registratierechten (klein beschrijf – groot beschrijf). Maar ook zal de notaris moeten worden betaald (notariskosten of aktekosten) of heeft u een aantal verzekeringen willen of moeten afsluiten. Als u genoeg geld opzij hebt staan om al die kosten te betalen dan komt u in aanmerking voor wat wij de ‘gewone’ hypotheek zullen noemen.

Renovatielening

Dit krediet kan u zowel aangaan onder de vorm van een hypothecair krediet als onder de vorm van een lening op afbetaling. Het doel blijft wel steeds hetzelfde, namelijk de renovatie van uw woning. Dit kan gaan van het leggen van een nieuw dak, nieuwe verwarming, het aanleggen van een terras of tuin tot het zetten van een garage aan uw woning en zelfs de uitbreiding van uw eigendom.

Financiering notariskosten

Het is niet voor iedereen mogelijk om de bijkomende kosten om een huis te kopen zomaar te betalen. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Ook in dit geval kunnen wij jou de mogelijkheden bieden toch het huisje of appartement van je dromen te kopen.

Investeringskredieten

Investeringskredieten kunnen zowel worden toegekend voor de aankoop van onroerend goed als voor roerende goederen. Het verschil bestaat erin dat deze leningen niet worden verleend aan particulieren, maar aan zelfstandigen, mensen met een vrij beroep of aan vennootschappen en bedrijven. Daarom vindt u deze kredieten zowel onder de hypotheken als onder de leningen op afbetaling. Zoals gezegd kan het doel (of doelen) zeer divers zijn.

Aankoop tweede verblijf

Voor veel mensen is het een droom, maar dit hoeft het zeker niet te blijven: de aankoop van een tweede verblijf of vakantiewoning. U bent net op vakantie geweest naar een bestemming waarvan u zegt: “Hier zou ik graag een paar keer per jaar naar terugkomen!” Of er is een plaats of streek waar u al jaren steeds naar terugkeert. Zolang uw financiële mogelijkheden dit toelaten is er geen echte beperking op uw mogelijkheden.

Melding NBB of Zwarte Lijst

Soms is je in het verleden iets overkomen waardoor je een negatieve melding hebt op de Nationale Bank van België. Dit hoeft zeker niet het einde te betekenen. Er bestaan mogelijkheden om via een hypotheek deze schulden terug te betalen. Het voordeel hiervan is dat 1 jaar na de terugbetaling van deze schulden de melding(en) geschrapt worden van de Nationale Bank. U kan weer “met een schone lei” beginnen. Bovendien hebt u dan opnieuw een “gewone” vaste maandelijkse afbetaling zodat uw maandelijks budget weer onder controle kan worden gebracht.